Incălţăminte

Încălțămintea ortopedică este destinată să trateze şi să compenseze defectele structurale sau funcționale ale picioarelor unei persoane.

Actualmente CREPOR confecționează cca. 10 mii perechi de încălțăminte ortopedică anual. Specialiștii Centrului de comun acord cu Catedra Modelarea şi Tehnologia Confecțiilor din Piele şi Înlocuitori a Universității Tehnice din Moldova, au proiectat 73 de modele noi de încălțăminte ortopedică.

Încălțămintea confecționată în cadrul CREPOR este adresată atât copiilor cît şi adulților, fiind fabricată din piele naturală cu elemente colorate decorative, avînd închidere cu șiret, elastic, barete cu catarame sau tip Velcro. Este proiectată şi fabricată la cele mai înalte standarde de sănătate ale piciorului avînd un carîmb înalt, întărit, pentru o bună fixare a gleznei.    Căptușeala şi talpa interioară sunt din piele naturală, pentru igiena piciorului. Modelul se alege în funcție de diagnostic şi preferințele pacientului: cu sau fără susținători plantari şi pot fi cu decupări, cu perforații, cu sau fără limbă, cu sau fără blană artificială.

În cadrul întreprinderii se confecționează diverse tipuri de încălțăminte ortopedică, și anume: ortopedică complicată, puțin complicată, specială și pe proteză.

Încălțămintea ortopedică  complicată, pe proteze şi specială se prescrie şi se eliberează pacienților la decizia medicului ortoped-protezist, conform indicațiilor medicale,  în cazul:

    1) deformării picioarelor, care necesită corecție ortopedică cu detalii dure şi speciale, precum şi  utilizarea mulajului de gips sau de alte materiale;

   2) patologii precum: picior plat valg complicat, picior cav, picior equin, picior paralitic balant, haluce valg pronunţat (luxaţie, subluxaţie), diferite niveluri de amputaţie a piciorului propriu-zis, scurtarea membrului inferior  mai mult de 3 cm, picior posttraumatic complicat, picior diabetic complicat (angiopatie diabetică a vaselor sangvine ale membrelor inferioare de gradul III cu ulcere trofice).

Încălțămintea pe proteze se prescrie pacienților care se folosesc de proteze ale membrelor inferioare.

Încălțămintea specială cu elastic sau fermoar se prescrie în cazurile amputării sau pierderii funcției unui sau ambelor membre superioare, artrozei deformante a articulațiilor mari, maladiilor şi deformațiilor coloanei vertebrale în regiunea lombară, cu limitarea pronunţată a funcţiei de flexie în ele, cecitate absolută (pierdere totală de vedere).

Încălțămintea ortopedică puţin complicată se prescrie în cazul  scurtărilor  membrelor inferioare pînă la 3 cm, al diferitelor deformații neconsiderările ale picioarelor,  piciorului plat (longitudinal şi transversal), halucelui valg necomplicat, ortezelor plantare, branțurilor aplicate, susținătorilor plantari.

home-image home-image

home-image home-image

home-image home-image

home-image home-image

home-image home-image

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex