Kinetoterapie

Obiectivele sunt de refacere a forței musculare și cresterea rezistenței musculare, creșterea și adaptarea capacității de efort, menținerea și creșterea mobilității articulare, ameliorarea troficitatii musculare, refacerea schemelor de mișcare, ameliorarea funcției de coordonare, control și echilibru, relaxare, corectarea posturii și aliniamentului corpului, creșterea mobilitatii articulare, reeducarea respiratorie si a sensibilității.

home-image home-image

home-image home-image

Extenzie uscată computerizat

Indicații: Hernii si protruzii de disc a coloanei vertebrale

Una din metodele cele mai efective de posturare vertebrală, implimentate în cadrul clinicii noastre este tracția vertebrală „uscată”, care se petrece cu ajutorul unui dispozitiv special. Reglarea forței de tracțiune se efectuează cu ajutorul unui calculator conectat la circuitul dispozitivului de tracție. Forța de tracțiune este aleasă de o manieră individuală ținând cont de particularitățile individuale ale patologiei și după efectuarea anumitor investigații. Această metodă asigură o descărcare uniformă a segmentelor motorii vertebrale și a discurilor intervertebrale, sunt înlăturate durerile în articulațiile vertebrale mici. Deseori această metodă terapeutică este asociată cu terapia manuală. Cura și tactica de tratament este determinată de specialistul în medicină manuală, de regulă durează 10-12 ședințe.

Extenzie vertebrală subacvatică. Înaintea efectuării terapiei tracționale, pacienții obligatoriu vor fi examinați roenthgenologic, tomografie prin rezonanță magnetică a segmentului lombo-sacral al coloanei vertebrale. Rezultatele investigațiile trebuie prezentate medicului obligatoriu.

Cura de tratament presupune efectuarea a 10-15 proceduri (câte 5 ședințe/săptămână). Pe parcursul și după finisarea tratamentului pacienților li se recomandă să poarte corset și să doarmă pe pat dur.

Indicații pentru tracție vertebrală subacvatică:

Drept indicații pentru tracție vertebrală subacvatică (terapie tracțională) servesc diferite sindroame ale discartrozei vertebrale lombo-sacrale:
• Hernii discale, lombalgie cu manifestări neurologice
• Lombosciatalgie cu dereglări statico-dinamice de tipul limitării amplitude mișcărilor în coloana vertebrală
• Deformații vertebrale (scolioză, cifoscolioză,etc.)
• Aplatisarea lordozei lombare
• Comprsie radiculară
• Radiculopatii compresive
• Manifestările inițiale ale maladiei Bechterev
• Spondiloză deformantă.

home-image home-image

Fotolii multifuncţionale pentru masaj.

home-image home-image

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex