Termoterapie

Aplicaţii cu parafină și ozocherită.

Aplicațiile cu parafină constau în aplicarea parafinei pe o anumită regiune a corpului. Este o procedură des întâlnită şi cu vechime în ceea ce priveşte procesul de recuperare medicală. Combinată cu alte proceduri (masaj, kinetoterapie etc.) grăbeşte procesul de recuperare.

Ozocherita (o substanţă derivată din petrol, conţine parafină, uleiuri minerale, răşini etc.) are o capacitate termică înaltă şi o conductibilitate termică scăzută, din care cauză este utilizată în terapiile termice în caz de artrite (inflamaţia articulaţiilor ), artroze (afecţiuni articulare), radiculită cronică, contracturi (limitarea mobilităţii articulare sau musculare) şi altele.

Metoda de acţiune biologică, termică şi chimică asupra organismului: parafina şi ozocherita, încălzite la 50-55 grade C, se aplică de către medic pe anumite zone ale corpului.

Efecte curative: de resorbţie, analgezic, antiinflamator, antispastic şi de regenerare. Este utilizată în tratamentul bolilor aparatului locomotor (osteocondroză, osteoartrită, artrită etc.), ale sistemului nervos central şi periferic etc.

Parafină şi ozochirită;
home-image home-image

Paturi şi fotolii funcţionale. Masor stimulator termoterapeutic Nuga Med 5000;
home-image

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex