Servicii medicale recuperatorii


image-sl2

Profilul Instituției Publice „Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare” în domeniul recuperării medicale este acordarea asistenței medicale de consultare, tratament și reabilitare a persoanelor cu diverse maladii și dizabilități ale aparatului locomotor (maladii degenerative ale aparatului locomotor, a coloanei vertebrale, osteoartroze ale articulațiilor, gonartroză, cocsartroză, osteohondroză, consecințe ale traumatismului osteoarticular, stări după endoprotezare de șold și genunchi etc.)

Infrastructura serviciului de recuperare medicală a tratamentului pacienților cu maladii ale aparatului locomotor, include toate mijloacele de tratament cu factori fizici performanți, medicali și kinetici, care, în ansamblu, formează baza terapiei de recuperare funcțională a Centrului. Tratamentul fiziobalneokinetoterapeutic este prescris persoanelor după consultația medicilor reabilitologi care indică, supraveghează și monitorizează tratamentul.

În cadrul CREPOR se prestează servicii medicale de tratament hidrobalneoterapeutic, fizioterapeutic, kinetoterapeutic, termoterapeutic (parafină și ozochirită), ionoterapie, saunoterapie, extensie subacvatică în piscină etc.

În acest scop Secția Reabilitare Medicală și Medicină Fizică a fost dotată cu utilaj hidrobalneologic precum: căzi pentru băi curative cu sare de mare, căzi pentru masaj subacval, instalații de duș Șarcot, circular, ascendent etc. De asemenea, dispunem de utilaj modern fizioterapeutic (laseroterapie; curenți galvanici și pulsativi; magnetoterapie; fototerapie etc.) cabinete pentru masaj manual și săli pentru kinetoterapie în grup.

Urmează de menționat că CREPOR este dotat cu o piscină unde în prezent se efectuează extensii subacvatice pentru pacienții cu maladii ale coloanei vertebrale.

De asemenea, în cazul maladiilor concomitente pacienții au posibilitatea de a beneficia de consultația medicilor specialiști din cadrul Policlinicii Consultative, cît și de unele proceduri pentru întremarea sistemului respirator, digestiv, urologic, endocrin, a sistemului nervos central și periferic.

Mai mult..

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex