Ședința Consiliului național pentru problemele veteranilor de război.

La data de 28 februarie, în incinta Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare a fost organizată ședința Consiliului național pentru problemele veteranilor de război, la care au fost prezenți Ministrul Sănătăţii, Muncii si Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, precum și Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, care este și președintele acestui Consiliu, inclusiv reprezentații autorităților publice centrale și președinții organizațiilor de veterani.

În cadrul ședinței, Directorul Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare, Veaceslav Tizu, a prezentat un raport amplu privind activitatea instituției în asigurarea reabilitării medicale a veteranilor de război în anul 2019, precum și procesul de asigurare a lor cu mijloace ajutătoare tehnice. De asemenea, au fost enunțate acțiunile ce se propun pentru eficientizarea activității instituției în anul 2020.

Viorica Dumbrăveanu a relatat despre rezultatele obținute în identificarea soluțiilor care oferă veteranilor condiții sociale și medicale mai bune, precum și a exprimat maximă implicare în determinarea algoritmului de reabilitare prin modificarea cadrului normativ, îmbunătățirea asistenței medicale primare și spitalicești care este acordată veteranilor de război și evaluarea următoarelor amendamente care vor fi propuse de comun pentru îmbunătățirea mecanismelor de acordare a asistenței.

În final, membrii consiliului precum și cei prezenți la ședință, au efectuat o vizită de informare prin secțiile instituției în vederea familiarizării cu capacitățile de deservire și cazare ale Centrului.

Urmează de menționat că, Consiliul național pentru problemele veteranilor de război și familiilor acestora a fost instituit prin Hotărâre de Guvern și are menirea de a îmbunătăți protecția socială a veteranilor de război din țara noastră și a membrilor familiilor lor. Acesta este un organ colegial consultativ, cu scopul de a coordona politicile de stat, programele, planurile și acțiunile de protecție socială a participanților la conflicte armate.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex