Întrevedere de lucru a Excelenței sale Ambasadoarea Regatului Unit Dna Lucy Joyce OBE cu reprezentanți Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și conducerea CREPOR.

La data de 12.04.2019 în incinta Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare a avut loc o întrevedere de lucru a Excelenței sale Ambasadoarea Regatului Unit Dna Lucy Joyce OBE cu reprezentanți Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și conducerea instituției.

În cadrul întrevederii a fost pus în discuție procesul de asigurare a pupulației Republici Moldova cu mijloacele ajutătoare tehnice și în special cu cărucioare fotolii rulante. La ședința de lucru au participat și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din Marea Britanie, precum și din țară, care și-au exprimat interesul în vederea inițierii unei colaborări în domeniul asigurării beneficarilor CREPOR cu cărucioare fotolii rulante, desfășurarea training-urilor de școlarizare a utilizatorilor de cărucioare privind corectitudinea exploatării acestora, precum și acordarea suportului prin executarea lucrărilor de reparație a căruciorelor nefuncționale. Astfel, partea britanică s-a declarat deschisă pentru încheierea unui memorandum în domeniul vizat.

La rîndul său, Dl Tizu Veaceslav, director CREPOR, a ținut să mulțumească oaspeților Centrului pentru atenția și sprijinul acordat instituției în soluționarea problemelor discutate, menționând că: „Interesul diplomaților de rangul Excelenței sale nu poate să nu ne bucure și ne face să credem în faptul că vom găsi soluții concrete și viabile de implementare a propunerilor ce au fost enunțate în cadrul întîlnirii de astăzi, urmărind un singur scop, și anume cel de a asigura un nivel cât mai ridicat al eficienței procesului de incluziune socială a persoanleor cu dizabilități din republică.”

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex