2 martie – Ziua Memoriei

Ziua Memoriei

2 martie – Ziua Memoriei

Stimați combatanți,

Acum 25 de ani, Republica Moldova, a trecut printr-un botez de foc și sânge. Forțe ostile tânărului nostru stat au atentat la suveranitatea și integritatea țării, la dreptul suveran al poporului de a-și decide propriul destin.

Polițiști și voluntari deopotrivă, ați mers cu arma în mână, riscându-vă propriile vieți, pentru a apăra vatra străbună. Confruntările sângeroase de pe Nistru, care din păcate nu au putut fi evitate, s-au soldat cu sute de morți și mii de răniți.

Până în prezent o parte importantă din teritoriul nostru, cel din stânga râului Nistru, este ocupată de forțe străine, militare și administrative.

Mii de concetățeni de ai noștri s-au refugiat din zona de conflict și nici azi nu se pot întoarce la casele lor. Mulți dintre noi nu putem circula liber la rude și prieteni, care locuiesc pe malul stâng al Nistrului.

Diferendul transnistrean rămâne a fi cea mai tragică filă în istoria Republicii Moldova.

Îi vom comemora astăzi pe cei 300 de eroi ai neamului, care au căzut pe câmpul de luptă. Le datorăm o plecăciune tuturor celor care și-au pierdut viețile în acea confruntare armată. Fie veșnică amintirea lor!

Apreciem mult tot ce ați făcut pentru țara noastră.

 

Cu profund respect,

Colectivul Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare.

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex